Postup přípravy receptu Marokánky s karobem :
Veškeré sušené ovoce nakrájíme na malé kousky, i modré rozinky, které bývají větší. Oříšky nasekáme nadrobno.
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v tuhý sníh. Ve větší míse promícháme žloutky s třtinovým cukrem. Přidáme promíchané sušené ovoce s oříšky a spojíme v hustou směs. Ochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou asi z půlky citronu a skořicí. Bílkový sníh přidáme k ostatnímu a nakonec zahustíme strouhankou. Opatrně mícháme, dokud není směs jednolitá.
Z těstíčka děláme malé i větší placky - lžičkou klademe směs na pečící papír a trochu ji roztáhneme do stran. Můžeme je ještě před pečením posypat mandlovými plátky. Marokánky by se během pečení neměly příliš roztékat. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
V hrnečku si rozpustíme karob a upečené placky v karobu máčíme ze spodní strany. Necháme zatuhnout. Karobem můžeme marokánky i ozdobit. Je na naší chuti, zda karob nahradíme čokoládou na vaření, nebo je necháme bez polevy.