Postup přípravy receptu Martinské podkovy :
Máslo utřeme s cukrem, žloutkem a polovinou vejce (druhou polovinu vejce necháme na potření rohlíčků), přidáme citrónovou kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku, sůl a zaděláme tužší těsto, které dáme vykynout a zatím si připravíme nádivku. Umletý mák svaříme s mlékem a máslem, osladíme cukrem a medem, okořeníme a zahustíme strouhaným perníkem. Nádivku necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na pruh asi 15 cm široký a rozkrájíme na trojúhelníky. Na každý trojúhelník dáme kousek nádivky a těsto od širší strany svineme tak, aby byl na vrcholu cípek trojúhelníku. Rohy ohneme a rohlíčky (podkovy) dáme na vymaštěný plech. Chvíli je necháme kynout, potom je potřeme rozšlehaným vejcem a v horké troubě upečeme.