Postup přípravy receptu Masarykovo cukroví z Krkonoš:
Ořechy na 2 hodiny namočíme do vody, pak osušíme a nasekáme - nijak jemně to být nemusí. Vše "zhňácáme" dohromady, přidáme ořechy. Vytvarujeme válečky, průměr tak 5 cm, zabalíme do fólie a dáme je do lednice ztuhnout, klidně je tam necháme do druhého dne, s těstem se pak lépe pracuje. Troubu rozpálíme na 150 °C, na plechy dáme papír na pečení. Válečky krájíme na tenká kolečka a pečeme, až zrůžoví. Horké obalujeme ve směsi moučkový + vanilkový cukr.
Jinak já jsem mlsná, tohle je jedno z nejlepších cukroví, co znám. Navíc nedá skoro žádnou práci. Lze ho jíst už dva tři dny po upečení, po týdnu v chladu, je ale lepší.