![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
12. 05. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové šlíšky se zelím a uzeným: Z brambor, vejce a polohrubé mouky si vytvoříme tužší bramborové těsto (pokud se nám s tím nechce dělat, použijeme bramborové těsto v sáčku). Na pomoučené desce vytváříme z těsta tenké válečky, které ... …více»
|
![]() |
12. 05. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové ledvinky v kyselé omáčce: Dobře očištěné a odblaněné ledvinky rozkrojíme, vyndáme močovody a nakrájíme na kousky. Povaříme ve vodě a dobře propláchneme. Na rozpáleném tuku osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme ledvinky. Osmahne ... …více»
|
![]() |
12. 05. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá svíčková: Maso osolíme, dáme do hrnce, slaninu na kostičky, hodně cibule na kostičky, zelenina pod svíčkovou, olivový olej, citr.šťáva, kostka masoxu, koření divočina, vodu, aby plavalo. Na mírný plamen a přikl ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Halušky se zelím a uzeným masem: Dáme si vařit vodu na halušky a osolíme ji. Dle návodu si uděláme těsto na halušky. Do většího kastrůlku si dáme olej nebo sádlo, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme na kosti ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí nugety Hogo fogo: Prsíčka nakrájíme na nugetky, velikost cca 2x5 cm. Tyto naložíme do zákysu, nejlépe přes noc. Nezapomeneme mírně osolit. Druhý den nejdříve roztlučeme sušenky na drť. Kousky prsíček vytahujeme ze záky ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Drůbeží maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Citrónové kuře super: Stehna rozdělíme každé na půl, díly zprudka osmažíme po obou stranách do hněda, přidáme na proužky nakrájenou mrkev, chvilku spolu orestujeme, osolíme, opepříme. Podlijeme 1 dcl vody a pod pokličkou d ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Inovecký králík: Králika rozporcujeme a osolíme. Máslo, prolisovaný česnek, papriku, karí koření a citronovou kůru důkladně vymícháme. Směsí maso potřeme a každý kousek masa zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč, podlije ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Babiččina vepřová krkovice se švestkami: Švestky spolu s červeným vínem dáme do kastrůlku, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležet. Pak přidáme cukr, skořici a 10 minut povaříme a necháme vystydnout.
Krkovici rozklepeme na větší plátky, na kt ... …více»
|
![]() |
11. 05. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Rolky s mletým masem: Maso nakrájené na řízky naklepeme, osolíme a opeříme. Mleté maso smícháme se solí a karí kořením, směs natřeme na řízky, zavineme a obalíme v mouce.
Rolky prudce osmahneme, podlijeme vodou a udusíme ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2009 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sojové maso s játry: Sojové kostky přelijeme sojovou omáčkou a 2dl vody, necháme odležet. Zcezené opečeme na řásti tuku dočervena, podlijeme částí nálevu a dusíme 20 minut.Na druhé části tuku opečeme játra, přidáme poduše ... …více»
|