Postup přípravy receptu Čínový mikles pikles:
Omyté a osušené maso nakrájíme na malinké kostičky. Vejce se solamylem vidličkou rozšleháme a přilijeme k masu. Přidáme lžičku kari, promícháme a necháme přikryté odležet v ledničce.
Rýži uvaříme jak jsme zvyklí.
Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, zelí, kedlubny a pórek na nudličky, česnek na plátky, jablka na kostičky. Houby scedíme.
Odleželé maso vyklopíme na pánev se zahřátým olejem a za stálého míchání opečeme dozlatova. Po zatáhnutí osolíme.
V hrnci zahřejeme trochu oleje, přidáme cibuli a za stálého míchání necháme zesklovatět. Postupně přisypeme zelí, kedlubny, pórek, papriku, houby a česnek. Přidáme 1-2 lžičky kari, 2-3 lžíce sojové omáčky a promícháme. Podlijeme vodou a asi 5 minut dusíme pod pokličkou. Pak přidáme jablka a podusíme ještě asi 3 minuty. Odstavíme a vmícháme maso. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a podle chuti přisolíme.