Postup přípravy receptu Krůtí guláš s rajčaty a paprikami:
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a krůtí maso na kostky.
Slaninu vyškvaříme se lžící sádla a necháme na ní zpěnit cibuli. Zasypeme sladkou mletou paprikou, vložíme maso a ze všech stran jej osmahneme. Okořeníme mletým kmínem, mletým pepřem, tymiánem a mletým novým kořením, přidáme bobkový list a osolíme. Kdo má rád ostrý guláš, může přidat feferónky. Podlijeme horkou vodou, přiklopíme poklicí a dusíme 15 minut. Pak přisypeme strouhaný chleba, promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a přidáme spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata. Opět přiklopíme a dusíme asi 15 minut doměkka. Je-li potřeba, dohustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Přidáme jádřinců zbavené a na proužky nakrájené papriky a krátce povaříme. Na závěr okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem.
Podáváme s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo s rýží.