Použité suroviny receptu Kuře na smetaně s pórkem a anglickou slaninou:
1 lžíce olivového oleje
| 3 plátky anglické slaniny, nakrájené na tenké proužky
| 2 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže, nakrájená na proužky
| 2 malé pórky, nakrájené na tenká kolečka a propláchnuté
| 1 lžíce hladké mouky
| 300 ml drůbežího vývaru
| 1 lžíce kremžské hořčice
| 2 lžíce zakysané smetany
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Kuře na smetaně s pórkem a anglickou slaninou:
1. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.
2. Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova. Dochuťte. Podávejte například s pečenými bramborami nebo rýží.
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.
Fotky receptu Kuře na smetaně s pórkem a anglickou slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!