Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 13.06. 2025
Dnes má svátek Antonín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuřecí saltimbocca

fotka Kuřecí saltimbocca
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuřecí saltimbocca:

4 větší kuřecí prsa  | 8 plátků parmské šunky, můžeme nahradit plátky jiné šunky  | 1 lžíce hladké mouky  | 1 menší svazek šalvěje  | 1 lžíce másla  | 100 ml pomerančové šťávy  | 100 ml bílého dezertního vína  | 2 ks citrony  |  sůl  |  olej

Postup přípravy receptu Kuřecí saltimbocca:

Kuřecí prsa dobře omyjeme, nakrájíme na plátky o váze asi 70 g a osolíme. Maso můžeme velmi jemně naklepat. Poklademe je lístky šalvěje a přikryjeme plátky parmské, případně i jiné šunky. Vše společně ještě znova jemně naklepeme a obalíme v hladké mouce, kterou dlaněmi přitlačíme. Na pánvi opékáme kuřecí maso po obou stranách dozlatova, a to nejlépe na trošce oleje. Olej pak slijeme, přidáme máslo, šťávu ze dvou citronů a přilijeme pomerančovou šťávu. Vaříme dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji zjemníme dezertním bílým vínem. Pokrm podáváme se zeleninou, nejchutnější je s jemnou baby mrkvičkou.


Fotky receptu Kuřecí saltimbocca:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Kuřecí saltimbocca
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !