Postup přípravy receptu Kuřecí stehýnka s pomerančovou omáčkou:
Do kuřecích stehýnek vetřeme sůl a pepř. Sezamový olej smícháme s medem a stehna v něm pečlivě promícháme, až jsou směsí pokrytá. Marinujeme asi 30 minut.
Ve woku rozehřejeme rostlinný olej a kuřecí stehna na něm po každé straně prudce opečeme, až jsou skoro hotová. Wok odstavíme ze sporáku, kuřecí stehna vyjmeme a uchováme horká.
Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu. Cukr necháme zkaramelizovat (bez míchání)a odstavíme ho za sporáku. Přidáme pomerančovou šťávu a výpek ze stehýnek. Mícháme při mírné teplotě, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby přidáme vodu. Do omáčky přimícháme polovinu pomerančové kůry a zvolna vaříme asi 3 minuty.
Kuřecí stehna podáváme přelitá pomerančovou omáčkou a ozdobená zbývající pomerančovou kůrou. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže.