Postup přípravy receptu Pošírované kuře:
Nejprve si připravíme vinnou redukci - víno svaříme na středním plameni na třetinu objemu (cca 10-15 minut). Půlku pastináků oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Zbylou zeleninu očistíme a nakrájíme na středně velké kousky. Pórek pokrájíme asi na 1 cm silná kolečka. Červené cibulky oloupeme a nakrájíme rovněž na kolečka. V kastrolu opékáme na části másla asi 6-8 minut kedlubny, mrkve a petržele. Pak na ně položíme osolené a opepřené kousky kuřete a zalijeme 0,5 litrem vody, aby bylo kuřecí maso způlky ponořené. Přidáme bobkový list a na mírném ohni asi 10 minut vaříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na litinové pánvi rozehřejeme zbylé máslo a opečeme pastináky po dobu asi 8-10 minut. Pak je dáme zapéct do trouby asi na 5 minut do zhnědnutí. Mezitím přidáme ke kuřeti pórek a cibulku. Kuře otočíme, aby bylo kůží nahoru a na mírném plameni pod pokličkou vaříme, dokud maso i pórek nezměkne. Vše uchováváme až do podávání teplé. Do vývaru vmícháme vinnou redukci a rozdrobíme do něj kousek bujónu z kostky. Před podáváním stáhneme z masa kůži, nakrájíme je na silnější plátky, do vývaru vmícháme petrželku. Zeleninu rozdělíme do talířů, navrch položíme kuřecí maso, přidáme opražené pastináky a zalijeme vývarem.