Postup přípravy receptu Anglický biftek s vejcem:
Omyté, osušené hovězí maso nakrájíme na plátky silné asi 3 cm /1 porce asi 150 g/, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme worcesterskou omáčkou. Na rozpáleném sádle nebo oleji je opékáme 5 minut z každé strany.
Maso vyjmeme a tuk zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme trochou vlažného vývaru z hovězího bujónu nebo trochou vody, přidáme máslo a provaříme. Na jiné pánvi si na lžíci tuku připravíme volská oka.
Bifteky rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou z masa, na každý položíme volské oko, obložíme zeleninou připravenou na anglický způsob /karotka, zelené fazolky, zelený hrášek, chřest a podobně/ a sterilovanou okurkou.
K anglickým biftekům podáváme jako přílohu smažené hranolky nebo opékané brambory posypané zelenou jemně nasekanou petrželkou, hořčici, kečup a nadrobno nasekanou cibuli.