Postup přípravy receptu Dušená roštěná:
1) Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do velkého kastrolu vložíme celer, cibuli a tuřín. Plátky hovězího po obou stranách osolíme a opepříme a rozložíme maso na zeleninu.
2) V mísce smícháme vývar, chilli omáčku, hořičici a tymián a touto směsí maso a zeleninu přelijeme. Zakryjeme a pečeme v troubě 30 minut.
3) Vyndáme kastrol z trouby a přidáme do něj brambory tak, aby byly co nejvíce ponořemé. Ochutíme solí a pepřem, opět zakryjeme a hodinu pečeme. Kdyby bylo maso se zeleninou příliš vyschlé, můžeme během pečení přidat trochu vývaru.
4) Přidáme do kastrolu fazolky a pečeme ještě 10-15 minut, dokud nezměknou.
5) Vyjmeme maso z kastrolu a uložíme ho na teplé místo. Škrobobou moučku smícháme s vodou, přimícháme do zeleniny a na středně velkém ohni přivedeme do varu. Snížíme teplotu a mírným varem minutu vaříme. Pak maso vrátíme do kastrolu, prohřejeme, ozdobíme kolečky rajčat a podáváme.