Postup přípravy receptu Hovězí pečené v hrnci:
1) Slaninu rozpálíme ve velém kastrolu, až se tuk rozpustí. Mezitím potřeme hovězí maso trochou pepře.
2) Do kastrolu přidáme olej a hovězí maso na něm za časného obracení 10 minut opékáme ze všech stran do hněda. Pak maso vyjmeme a odložíme stranou.
3) Do kastrolu přidáme cibuli, česnek, celer a podusíme je 5 minut do měkka. Pak do kastrolu vrátíme maso a přilijeme víno a vývar. Přidáme rajský protlak, bylikny, sůl a trochu pepře a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a na mírném ohni pod pokličkou dusíme 2 hodiny (maso občas přelijeme vývarem).
4) Kolem masa rozložíme brambory, mrkev, cukety a fazolky tak, aby byly zakryté tekutinou, a dusíme 45 minut.
5) Maso vyjmeme z kastrolu, přeložíme na velkkou náhřátou servírovací mísu, zakryjeme a uložíme na teplé místo. Odstraníme bobkový list. Do obsahu hrnce vmícháme škrobovou moučku a za stálého míchání omáčku vaříme, dokud nezhoustne. Pak snížíme teplotu a mírným varem vaříme 5 minut.
6) Hovězí maso nakrájíme na plátky a rozložíme po stranách nebo na střed servírovací mísy, přidáme zeleninu a podáváme.
DOBROU CHUŤ