Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Přátelské masové fondue:
500 g svíčkové
| 200 g telecí nebo vepřové kýty
| 250 g drůbežích jater
| 100 g slaniny
| podle chuti: sůl, mletý pepř
| olej
| 2 veky z předešlého dne
Postup přípravy receptu Přátelské masové fondue:
Maso a játra nakrájíme na tenké plátky, maso osolíme a oboje opepříme. Rozdělíme do misek a navrch urovnáme na nudličky nakrájenou slaninu. Upravíme na stůl zároveň s omáčkami a plátky veky nebo toasty jen nasucho opečenými. Olej v misce rozehřejeme a upravíme těsně před přípravou na hořák uprostřed stolu. Kotlík by měl být naplněn olejem do jedné třetiny. Hosté si každý svou porci masa opékají sami, játra osolí a namáčí do omáček. Přikusují kousky veky nebo toasty.
Fotky receptu Přátelské masové fondue:
Fotky vložil: katkina