Postup přípravy receptu Roštěná na smetaně:
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, na několika místech nařízneme okraje, aby se maso při úpravě nekroutilo, posolíme a opepříme.
Slaninu zbavenou kůže nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na drobno. Slaninu rozpustíme v kastrolu, přidáme cibuli, papriku a zamícháme.
Poté vložíme připravené roštěnky a necháme osmahnout po obou stranách. Podlijeme šálkem horké vody, přiklopíme pokličkou a dusíme. Během dušení roštěnky občas obrátíme a podlijeme horkou vodou.
Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu zalijeme mlékem s rozkvedlanou moukou, zamícháme a dobře povaříme. Povařenou omáčku zlepšíme smetanou, podle chuti osolíme, necháme přejít varem a přelijeme přes roštěnky.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Dobrou chuť.