![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelená zrna špaldy s masem: Grünkern vaříme cca 30 minut ve vývaru, odstavíme ze sporáku a necháme přikryté. Mezitím maso nakrájíme na kostičky a prudce osmažíme. Přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli společně smažíme na malé ... …více»
|
![]() |
24. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso zapečené s rajčaty a paprikami: Telecí řízky naklepeme a po okraji na několika místech nařízneme. Osolíme je a zprudka je opečeme na pánvi s olejem. Zapékací misku vymažeme máslem, vyložíme plátky rajčat a nudličkami paprik. Posypem ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí kýta se špekem na smetaně: Uzený špek nakrájíme na 3 cm dlouhé a 1 cm široké proužky, obalíme je v pepři smíšeném se solí, uděláme v mase zářezy a kýtu prošpikujeme. Kýtu pečeme v troubě s tukem a cibulí nakrájenou na kolečka a ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vídeňské řízky: Telecí řízky naklepeme, osolíme a obalíme v mouce, vejci a strouhance. Na rozpáleném oleji nebo tuku usmažíme řízky z obou stran pěkně do hněda. Na každý řízek dáme kousek másla a podáváme s brambory. ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí žebírka: Telecí žebírka naklepeme a položíme je na hodinu do bílého vína. Když je vyndáme, osolíme je, poprášíme moukou a opečeme na horkém oleji z obou stran. Žebírka odložíme na mísu. Do zbylého tuku dáme 1 ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované telecí se žampiony: Telecí pečeni zbavíme blan, omyjeme a osušíme. Pak smícháme všechny pochutiny s kořením, ochuceným česnekem a olejem. Marinádu dáme do misky z varného skla a maso v ní obalíme. Necháme v ledničce přes ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí v majonéze: Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a na drobno pokrájíme. Přivedeme k varu 2 litry vody, přidáme lžičku soli, černý pepř, bobkové listy a zeleninu krátce povaříme.
Telecí maso omyjeme, přidáme ... …více»
|
![]() |
23. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí medailonky s jablečnou omáčkou: Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vlo ... …více»
|
![]() |
22. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra s petrželkou: Stroužek česneku rozmačkejte přímo do oleje, přidejte pepř a sekanou petrželku. Játra z obou stran potřete marinádou z oleje a koření. Na grilovací rošt položte alobal a játra z obou stran vždy griluj ... …více»
|
![]() |
21. 05. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí nebo vepřový jazyk a la centra: Měkce uvařené, stažené jazyky nakrájíme na kolečka asi na prst silná. Do kastrolu dáme kousek tuku, drobně nakrájené sardele,(můžeme použít i sardelovou pastu). Dále přidáme šťávu z citronu a povaříme ... …více»
|