![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
18. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční buchty s klobásou: Z mouky, droždí, žloutků, mléka, špetky soli zaděláme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Potom jej rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Krájíme obdélníčky. Na každý dáme hromádku nakrájené klobásy. ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené těstovinky s párkem, cibulkou a sýrem: Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na pánvičce osmažíme do zlatova cibuli, do které přidáme nakrájené párky. Scedíme tětoviny a přidáme do nich cibulku s párkem a vyskládáme na plech. Ušlehám ... ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Obalované vejce: Dvě vejce uvařit natvrdo. Rozkrojit, přimáčknout špalíček uzeného(párátkem). Obalit v trojobalu a osmažit. Vhodná příloha jsou brambory. ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí s uzeným na pivě: Zelí očistíme, vykrojíme košťál a pokrájíme ho na silnější proužky. Do většího hrnce vložíme uzené maso nakrájené na kostky a přidáme zelí. Vše zalijeme horkým masovým vývarem, přidáme hřebíček, bobko ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nudle se špenátem a šunkou: Nudle dáme do osolené vroucí vody, přidáme 2 lžíce oleje a vaříme 10-12 minut (nebo dle typu těstovin), scedíme a vsypeme zpět do hrnce. Rozpustíme máslo k němu přidáme zmrazený špenát, za stálého míc ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Závitky z čínského zelí: Umyté listy čínského zelí vložíme do vroucí osolené vody a necháme spařit. Potom je scedíme, vložíme na okamžik do studené vody, vyndáme a nnecháme okapat. Silnější části listů mírně naklepeme vždy na ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dietní párky v listovém těstě: Listové těsto rozválíme na plát silný 5 mm. Rozkrojíme na 8 stejných obdélníků. Do středu každého položíme 1 nožičku párku. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a na to položíme vždy 1 obdélník t . ... …více»
|
![]() |
17. 03. 2008 Uzeniny Žádné hodnocení
Příprava receptu Uzená pečínka v těstíčku: Uzenou pečínku posypeme pepřem, cukrem a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou horké vody a pečeme asi 20 minut. Necháme vychladnout. Rozválíme lístkové těsto, vložíme upečené uzené maso a zabalíme. V ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapékaný pórek: Pórek povaříme asi 5 min. v osolené vodě, necháme dobře odkapat. Každý kousek obalíme v plátku šunky a skládáme těsně k sobě do vymazaného pekáčku. Navrch klademe plátky sýra, zalijeme vývarem a zapeč ... …více»
|
![]() |
16. 03. 2008 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pastevecké fondue: Do hlubší pánve nalijeme víno a zahřejeme je, přidáme na malé kostičky nakrájený nebo rozstrouhaný sýr a za stálého míchání ho necháme roztavit. Když je směs hladká přidáme v trošce vína rozmíchaný šk ... …více»
|