Postup přípravy receptu Vepřová plec s vinnou omáčkou:
Vepřovou plec očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky poté naklepeme, ale tou hrubší stranou paličky, a jen zlehka...Poté z obou stran opepříme a trošku osolíme...poté naskládáme do pekáčku a posypeme troškou vegety...podlijeme vodou a dáme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 200 stupňů, a když vložíme pekáč do trouby stáhneme teplotu na 160 - 180. Než nám maso trochu změkne, tak si nakrájíme cibulku na měsíčky. Poté, když máme maso změklé, tak ho zalijeme vínem a posypeme cibulkou. Necháme dojít. Když máme hotovo, tak maso vyndáme na talíř a moukou zahustíme štávu...Když máme zahuštěno, tak omáčku přecedíme, abychom v ní neměli kousky cibulky. POdáváme s bram. kaší. Přeji Vám dobrou chuť.