Plec nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na drobné kostičky, zelí překrájíme. Brambory a papriky nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpálíme olej a opečeme maso, přidáme cibuli, kmín a orestujeme. Přidáme raj. protlak. Vše nakonec zaprášíme paprikou, zasmahneme, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Do vroucího základu přidáme zelí a bobkový list. Maso necháme zvolna dusit asi 45 min. Pak k němu přisypeme kousky brambor i papriky a podusíme 10 min. Guláš dochutíme hořčicí, zjemníme smetanou a přendáme do pekáčku. V troubě zapékáme 15 min.
Vyzkoušejte další báječné recepty na Segedínský guláš:
Segedínský guláš dle naší rodiny
Guláš segedínský
Segedinský guláš s bramborovým knedlíkem
Speciální segedinský guláš
Segedínský guláš