Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kachní játra s kedlubnou

fotka Kachní játra s kedlubnou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 56

Použité suroviny receptu Kachní játra s kedlubnou:

500 g kachních jater  | 4 lžíce olivového oleje  | 2 lžíce oleje z jader hroznového vína s chilli lusky, bobkovým listem a česnekem  | 6 stroužků česneku  | 1/4 lžičky zázvoru  | 4 výhonky sibiřské cibule  | 100 g žampionů  | 2 lžíce rybí omáčky  | 2 lžíce ústřicové omáčky  | 1/2 kostky slepičího bujónu  | 1 dl teplé vody  | sůl  | pár kapek tabasca  | 1 velká kedlubna  | 4 porce vařené rýže

Postup přípravy receptu Kachní játra s kedlubnou:

Do kastrolku dáme vařit rýži pro 4 osoby.
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na malé hranolky. Do malého hrnce vložíme pařáček, nalijeme odpovídající množství vody, kterou přivedeme k varu, a kedlubny vaříme v páře asi 7 minut.

Do větší pánve nalijeme oba druhy oleje, který rozpálíme a vložíme na něj játra, která pomalu restujeme až jsou téměř měkká.
Pak je shrneme na polovinu pánve. Na oleji v druhé polovině pánve nejdříve orestujeme oloupané, na plátky nakrájené žampiony, pak přidáme na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájenou sibiřskou cibuli. Za stálého míchání (použijeme 2 vařečky a mícháme jako salát) restujeme asi 3 minuty. Nyní přilejeme ke směsi postupně vodu, ve které jsme rozmíchali rybí omáčku, ústřicovou omáčku a slepičí bujón. Posypeme zázvorem. Směs vaříme asi 2 minuty při nejvyšší teplotě a pak přidáme uvařené kedlubny. Pokapeme tabascem a podle chuti dosolíme. Vaříme další 3 minuty. Voda by se měla téměř vypařit.

Pokrm podáváme s vařenou rýží. Můžeme dozdobit kolečky rajčete a zelenou petrželkou.


Fotky receptu Kachní játra s kedlubnou:

Kachní játra s kedlubnou
Kachní játra s kedlubnou
Kachní játra s kedlubnou
Kachní játra s kedlubnou
Fotky vložil: avalanche2 
Hodnocení receptu Kachní játra s kedlubnou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !