Postup přípravy receptu Maso s pivní omáčkou:
Maso opláchneme, nakrájíme na kostky jako na guláš. Můžeme použít vepřovou kýtu, krůtí (prsa nebo krůtí na guláš) nebo telecí přední. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dvou lžících oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme po všech stranách a osolíme. Potom přilijeme asi polovinu piva, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a promícháme, aby se nepřichytilo. Je-li třeba podlijeme. Když je maso měkké, necháme vydusit až na šťávu, zaprášíme hladkou moukou a chvíli mícháme. Potom přilijeme zbylé pivo, libeček (čerstvý nebo sušený) a počkáme, až se znovu začne vařit.
Odstavíme ze zdroje tepla. Přidáme smetanu, nasekaná natvrdo uvařená vejce, nakrájené okurky a šunku. Nakonec rozpustíme na pánvi máslo, do něj přidáme lžíci sladké mleté papriky, společně promícháme a máslo s paprikou vlijeme do omáčky. Omáčku lehce promícháme a podáváme.
Vhodnou přílohou je pečivo nebo těstoviny (vybereme např. vřeténka).