Použité suroviny receptu Matýskovy naložené syrečky :
2 balíčky kulatých olomouckých tvarůžků
| 1 střední cibule
| sladká paprika
| bobkový list
| pár kuliček černého pepře
| špetka kmínu
| špetka soli
| stolní olej
| 1 uzavíratelná sklenice na zavařování
Postup přípravy receptu Matýskovy naložené syrečky :
Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kostičky tak 1x1x1 cm. Smícháme s červenou paprikou a nasekanou cibulí a ještě jednou důkladně promícháme. Na dno sklenice dáme bobkový list, pár kuliček pepře na to položíme hmotu z tvarůžků, zasypeme špetkou kmínu, zalejeme stolním olejem a mírně posolíme (pozor, ne moc, protože sůl se v oleji rozleží). Podle nálady je možné navrch přidat feferonku nebo olivy. Sklenici uzavřeme a dáme uležet na jeden den do lednice. Doporučení: 2 hodiny po přípravě nakládaných syrečků se nedotýkat manželky či přítelkyně. Poznámka: Po zalití olejem již syrečky nesmrdí :-)
Fotky receptu Matýskovy naložené syrečky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!