Postup přípravy receptu Medailónky z vepřové kýty na šalvěji:
Vepřové řízky lehce naklepeme a každý rozkrojíme na 4 dílky. Na každý dílek položíme lísteček šalvěje. Slaninu rozkrájíme na plátky o velikosti dílků masa, každý plátek slaniny položíme na lísteček šalvěje na řízku a dobře je upevníme párátkem. V pánvi se silným dnem rozehřejeme přepuštěné máslo a malé madailónky na něm po každé straně nejméně 3 minuty opékáme. Opepříme je, vyjmeme z pánve a neháme na teple. Podle velikosti pánve vkládáme na její dno jenom tolik kousků masa, aby se skutečně opékaly a ne dusily ve vlastní šťávě. Šťávu z medailónků zalijeme vínem, promícháme, přidáme k ní kysanou krémovitou smetanu, osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru. Omáčku prohřejeme, ale už nevaříme. Z medailónků odstraníme párátka, maso rozdělíme na předehřáté talíře a přelijeme omáčkou.