Použité suroviny receptu Medové kornoutky plněné šlehačkou:
250 g hladké mouky
| 100 g cukru
| 150 g medu
| 1 lžíce mléka
| 2 ks žloutky
| na špičku nože jedlé sody
Postup přípravy receptu Medové kornoutky plněné šlehačkou:
Ze surovin vypracujeme těsto a necháme ho v chladnu odležet. Pak těsto rozválíme na velmi tenký plát a vykrájíme kolečka o průměru sedm centimetrů.
V horké troubě je upečeme (vždy jen po pěti kusech). Po upečení je okamžitě stáčíme do kornoutků. Okraje namáčíme v čokoládě a ve strouhaných oříšcích.
Nakonec medové kornoutky plníme šlehačkou.
Fotky receptu Medové kornoutky plněné šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!