tuk na vymazání
| na ozdobu
| kand. ovoce
| čokoláda strouhaná
| náplň
| 8 bílků
| 200 g medu
| 5 cl pomer. šťávy
| 350 g cukru krupice
| těsto
| 250 g tuku na pečení
| 420 g hladké mouky
| 2 žloutky
Postup přípravy receptu Medové košíčky:
Všechny suroviny zaděláme na vále na hladké a vláčné těsto. Necháme je 2 hodiny chladit v lednici a pak je namačkáme do vymazaných formiček ve tvaru košíčků a pečeme na 170 stupňů asi 12 minut. Ještě teplé je vyklopíme a necháme vychladnout.
Vyšleháme bílky na tuhý sníh a vešleháme cukr. Sníh dále šleháme nad párou, až je lesklý. Potom sundáme z páry a zašleháme med a pomerančovou šťávu. Pomocí sáčku z ozdobnou trubičkou naplníme košíčky a dozdobíme strouhanou čokoládou a kandovaným ovocem.
Fotky receptu Medové košíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!