Vložil: | Torta |
Porcí: | 9 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 20 |
|
|
Použité suroviny receptu Medové perníčky s polevou:
500 g hladké mouky
| 120 g medu
| 160 g práškového cukru
| 60 g tuku
| 2 vejce
| 1 vanilkový cukr
| 1 rovná lžička skořice
| 1 lžička koření (umletý hřebíček, anýz a fenykl)
| 1 rovná lžička sody bicarbony
| dle potřeby: hladká mouka na vyvalování
Postup přípravy receptu Medové perníčky s polevou:
Mouku prosyjeme na vál a dobře ji promícháme se sodou a kořením. V misce utřeme vejce s cukrem , přidáme vlahý med a rozpuštěný tuk. Tuto tekutinu pomalu vléváme do mouky a zpracováváme ji v tuhé těsto, až dostaneme tuhý bochánek, který vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v chladu dva dny odpočívat. Pak těsto rozdělíme na tři díly, každý ještě dobře propracujeme a vyválíme na placku o síle cca 3 mm, Vykrajujeme drobnější tvary, klademe je dále od sebe na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřeme je vlažnou vodou a upečeme v troubě. Upečené perníčky poléváme citrónovou nebo rumovou polevou.
Pokud máte troubu předehřátou na 220 °C, stačí cca 6 minut.
Fotky receptu Medové perníčky s polevou:
Fotky vložil: Natural,Bezinka,beruschka6,hlouskova,Marci7,Torta