Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 05.12. 2024
Dnes má svátek Jitka
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Medové tolary

fotka Medové tolary
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 18

Použité suroviny receptu Medové tolary:

200 g medu  | 50 g másla  | 50 g rozinek  | 75 g burských oříšků  | 125 g strouhaného kokosu  | 250 g celozrnné mouky  | 1/2 lžičky mletého anýzu  | 1 vajíčko  | 3 lžíce sezamových semínek

Postup přípravy receptu Medové tolary:

Med zahřejeme za stálého míchání při mírné teplotě s máslem, vlijeme do misky a necháme ochladit. Rozinky propláchneme horkou vodou. Necháme je oschnout a nakrájíme je. Oloupané burské oříšky nakrájíme a smícháme s moukou, kokosem a anýzem. Vajíčka a rozinky smícháme s medem a pomalu přidáváme moučnou směs. Těsto důkladně prohněteme. Pracovní plochu posypeme sezamovými semínky. Na nich vyválíme z těsta váleček, asi 4 cm v průměru. Váleček rozdělíme na dvě části a nechápe 2 hodiny uležet v chladu.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vymastíme tukem. Ostrým nožem, který stále namáčíme do studené vody, nakrájíme asi centimetr silná kolečka. Kolečka položíme na plech a mírně zploštíme. Pečeme v troubě asi 15 min.


Fotky receptu Medové tolary:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Medové tolary
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !