200 g medu
| 50 g másla
| 50 g rozinek
| 75 g burských oříšků
| 125 g strouhaného kokosu
| 250 g celozrnné mouky
| 1/2 lžičky mletého anýzu
| 1 vajíčko
| 3 lžíce sezamových semínek
Postup přípravy receptu Medové tolary:
Med zahřejeme za stálého míchání při mírné teplotě s máslem, vlijeme do misky a necháme ochladit. Rozinky propláchneme horkou vodou. Necháme je oschnout a nakrájíme je. Oloupané burské oříšky nakrájíme a smícháme s moukou, kokosem a anýzem. Vajíčka a rozinky smícháme s medem a pomalu přidáváme moučnou směs. Těsto důkladně prohněteme. Pracovní plochu posypeme sezamovými semínky. Na nich vyválíme z těsta váleček, asi 4 cm v průměru. Váleček rozdělíme na dvě části a nechápe 2 hodiny uležet v chladu.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vymastíme tukem. Ostrým nožem, který stále namáčíme do studené vody, nakrájíme asi centimetr silná kolečka. Kolečka položíme na plech a mírně zploštíme. Pečeme v troubě asi 15 min.
Fotky receptu Medové tolary:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!