Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Medovo-hořčičný salát s krevetami:
500 g krevet
| 2 velké pomeranče
| 1 zralé avokádo
| 1 červená cibule
| 1 červená a 1 žlutá ledový salát
| 1 hlávkový salát lollo rosso
| 1 čekanka
| Na dresink:
| 1 hrnek olivového oleje
| třetina hrnku vinného octa
| 3 lžíce medu
| 1 lžíce dijonské hořčice
| kůra a šťáva z půlky citronu
| půl lžičky soli
| čtvrt lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy receptu Medovo-hořčičný salát s krevetami:
Krevety vaříme 10 minut, oloupeme je a zbavíme střívek. Do velké mísy nalejeme polovinu dresinku a přidáme do něj krevety. Poté vložíme dílky oloupaných pomerančů, avokádo nakrájené na kousky a cibuli nasekanou na jemná půlkolečka a vše důkladně promícháme. Na talíře rozdělíme natrhané kousky ledového salátu, salátu lollo rosso a listy čekanky a přelejeme je podle potřeby zbývajícím dresinkem. Navrch rozložíme připravenou směs s krevetami.
Dresink: Olej promícháme s octem, medem, hořčicí, citronovou kůrou a šťávou. Osolíme a opepříme.
Fotky receptu Medovo-hořčičný salát s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!