na obalení: cukr moučka
| podle chuti: mletý badyán
| těsto:
| 100 g mletý mák
| 3 dl med
| 1 lžička mletá skořice
| 1 ks jablko
| 1 špetka mletý hřebíček
| 250 g ořechy
| 1 lžíce citronát
Postup přípravy receptu Medový kmen s mákem:
Nejprve si přichystáme ořechy. Polovinu umeleme a polovinu nasekáme nahrubo. Jablko nastrouháme a smícháme s medem a kořením. Postupně zapracováváme mleté a nasekané ořechy, mák a citronát a dobře propracujeme.
Pak si přichystáme alobal, který vysypeme moučkovým cukrem. Hmotu na něj vyklopíme, urovnáme ji do válečku, pevně zabalíme a uložíme do chladničky.
Medový kmen s mákem krájíme mokrým nožem těsně před tím, než jej aranžujeme na mísu s cukrovím.
Jestli máme rádi čokoládu, můžeme na závěr celý kmen přelít polevou z bílé nebo z tmavé čokolády.
Fotky receptu Medový kmen s mákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!