Použité suroviny receptu Melomakarona – řecké vánoční cukroví:
500 ml olivového oleje
| půl hrnku cukru
| 4 lžíce brandy
| 50 ml džusu
| 800 g hladké mouky
| půl lžičky mletého hřebíčku
| 1 lžička kypřícího prášku
| půl lžičky jedlé sody
| Omáčka:
| 1 hrnek medu
| 200 g cukru
| 1 hrnek vody
Postup přípravy receptu Melomakarona – řecké vánoční cukroví:
V míse smíchejte olej, cukr, pomerančový džus a brandy (koňak). Přidejte mouku promíchanou s kypřícím práškem a sodou, lehce promíchejte. Z těsta tvarujte menší vajíčka, rozložte je na nevymazaný plech, přitlačte vidličkou a pečte v předehřáté troubě při 180°C asi 30 minut. Mezitím v hrnci zahřejte med s cukrem a vodou asi 5 minut. Touto omáčkou přelijte hotové kousky a nechte před podáním 15 minut vsáknout. Před podáváním můžete posypat cukrem nebo skořicí.
Fotky receptu Melomakarona – řecké vánoční cukroví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!