Postup přípravy receptu Meruňkové kopečky :
Sušené meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. Jemně je nakrájíme, dáme do misky a pokapeme koňakem. Přes noc je necháme proležet a koňakem nasáknout. Druhý den spaříme mandle horkou vodou, necháme pár minut odstát, odcedíme a mandle oloupeme. Nakrájíme je na třísky. Kandovanou pomerančovou kůru jemně nasekáme a všechny suroviny promícháme. V hrnku nad párou rozpustíme čokoládovou polevu (nebo 3 čokolády na vaření, k nim přidáme trochu ztuženého tuku a trochu moučkového cukru). Jakmile je poleva hladká, přimícháme do ní připravenou směs.
Plech vyložíme alobalem a na něj lžičkou vytváříme co nejpravidelnější kopečky. Necháme v chladnu ztuhnout, alobal odloupneme a meruňkové kopečky vložíme do papírových košíčků.