1 lžička kukuřičného oleje
| 2 ks červená paprika a jedna žlutá paprika, zbavená semen a nakrájená na nudličky
| 1 ks nakrájený stroužek česneku
| 2 ks červené čili papričky zbavené semen(jsou pak méně ostré)
| 1 lžička mletého koriandru
| 1 lžička mletého římského kmínu
| ½ hrnku červeného vína
| 800 g nakrájených rajčat z konzervy
| 1 lžička hnědého cukru
| sůl a pepř
| 4 ks vejce
| 2 lžíce nakrájeného koriandru na ozdobu
| (pokud vynecháte čili papričky-zkuste zároveň s rajčaty přidat 2 hrnky nakrájených žampionů a 220 g nakládané kukuřice)
Postup přípravy receptu Mexická vejce:
1. Na pánvi rozehřejeme kukuřičný olej. Přidáme papriky a česnek a opékáme je za občasného zamíchání na středně silném ohni 2 min. doměkka. Vmícháme čili papričky, koriandr a kmín a opékáme je asi minutu. do směsi nalijeme červené víno, přivedeme k varu, zmírníme oheň a směs dusíme 3 min.
2. Vmícháme rajčata i se šťávou a cukr a zvolna dusíme 20-25 min. do zhoustnutí. Podle chuti osolíme a opepříme.
3. Vařečkou nebo lžící uděláme do směsi na pánvi 4 důlky a do každého důlku rozklepneme vejce. Pánev přikryjeme pokličkou a vejce vaříme 10-15 min. Mexická vejce posypeme koriandrem a podáváme přímo z pánve.
Fotky receptu Mexická vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!