2 balíčky čokoládových cookies
| Na náplň (krém marshmallow)
| 1/2 šálku kukuřičného sirupu
| 1 1/2 šálku krupicového cukru
| 1 vrchovatá lžíce želatiny v prášku
| 1 bílek
| 1 lžička vanilkové esence případně čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy receptu Mini moon pies:
1. V kastrůlku smíchejte půl šálku vody, kukuřičný sirup a cukr. Na mírném plameni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přiveďte k varu a bez míchání nechte asi deset minut bublat, pak odstavte. Mezitím podle návodu na obalu namočte želatinu do studené vody a po nabobtnání ji přidejte k chladnoucímu sirupu. Důkladně promíchejte.
2. Ve velké míse ušlehejte do polotuha bílek. Opatrně k němu přilijte želatinový sirup i vanilkovou esenci a šlehejte, dokud se nezačnou tvořit pevné špičky. Nechte vychladnout.
3. Připravenou náplní slepujte sušenky. Mini moon pies můžete ještě namáčet v čokoládové polevě.
Děti budou šílet! Marshmallow krém je americká specialita – velmi sladká roztíratelná cukrovinka, kterou milují hlavně děti. Pokud vám zbude krém, vychutnejte si ho v kombinaci s arašídovým máslem jako náplň do sendvičů.
Fotky receptu Mini moon pies:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!