2 hrnky mirabelek
| 1 hrnek bílého vína
| několik pecek z vyloupaného ovoce
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce másla
| na dochucení cukr a citronová šťáva
| případně špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Mirabelková omáčka:
Ovoce zbavíme pecek, zalijeme vínem a s několika peckami uvaříme na mírném ohni doměkka. Poté pecky vyjmeme a ovoce rozmixujeme. Ovocnou směs vmícháme do světlé jíšky, kterou jsme připravili z másla a mouky, a povaříme. Dochutíme-li omáčku cukrem a citronovou šťávou, podáváme ji ke kynutým knedlíků nebo k palačinkám. Omáčka dochucená špetkou pepře a soli je výborným doplňkem k biftekům nebo steakům.
Fotky receptu Mirabelková omáčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!