Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mník na víně:
1 mník (asi 800 g)
| 10 lžic olivového oleje
| 4 větší rajčata, oloupaná a nakrájená nadrobno
| 2 šalotky nakrájené nadrobno
| 100 ml suchého bílého vína
| 8 krajíčků veky
| sůl
| pepř
| bouquet garni
Postup přípravy receptu Mník na víně:
Rybu nakrájíme na 2 cm široké plátky a na rozpáleném oleji krátce opečeme. Vyjmeme ji a držíme v teple. Do pánve přidáme nakrájená rajčata, bouquet garni a šalotky, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme plátky ryby, dochutíme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme asi 20 minut. Podáváme s opečenými tousty.
Fotky receptu Mník na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!