Použité suroviny receptu Moravské škvarkové brambory:
1 kg brambor
| 400 g sterilovaného kysaného zelí
| 200 g zakysané smetany
| 200 g škvarků
| 2 ks větší cibule
| dle chuti: bazalka
| dle chuti: vegeta
| dle chuti: pepř
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Moravské škvarkové brambory:
Brambory dobře umyjeme, necháme slupku a nakrájíme je na čtvrtky. Olejem vymazaný pekáč vyskládáme brambory, na ně naklademe na plátky pokrájenou cibuli, okořeníme pepřem, bazalkou a vegetou. Obsah pekáče pak zasypeme škvarkami. Nakonec poklademe zelí zbavené nálevu a vše zalijeme kysanou smetanou. Dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C cca na 30-40 minut.
Fotky receptu Moravské škvarkové brambory:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!