Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Moravské zelí s jablky:
800 g hlávkového zelí
| 1 cibule
| 60 g sádla
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 syrový brambor
| 2 nakyslá jablka
| kmín, sůl, ocet, cukr
Postup přípravy receptu Moravské zelí s jablky:
Jemně nakrouhané zelí podlijeme, přidáme sůl a kmín a bez pokličky povaříme. Zvlášť na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou ze zelí, rozšleháme a zaváříme do zelí. Přidáme jemně strouhaný brambor, oloupaná strouhaná jablka a dusíme, až je zelí měkké. Podle chuti přisolíme, okyselíme a osladíme. Zelí je kašovitě zahoustlé a má mít sladkokyselou chuť.
Fotky receptu Moravské zelí s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!