Použité suroviny receptu Kávovo-skořicová bábovka s čokoládou:
4 vejce
| 280 g polohrubé mouky
| 150 g krupicového cukru
| 1 lžička skořice
| 2 lžičky kávy (nemusí být rozpustná)
| 1 prášek do pečiva
| 250 ml šlehačky
| 100 g sekané čokolády
Postup přípravy receptu Kávovo-skořicová bábovka s čokoládou:
Vejce a cukr utřeme metlou nebo v robotu. Šlehačku mírně ohřejeme a rozmícháme v ní skořici a kávu. Mouku promícháme s práškem do pečiva a sekanou čokoládou a společně se šlehačkou zašleháváme do utřené hmoty. Formu na bábovku vymastíme, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a upečeme v předehřáté troubě při 170-180 °C. Hotovou a mírně prochladlou bábovku vyklopíme, pocukrujeme nebo poléváme čokoládovou či kávovou polevou.
Fotky receptu Kávovo-skořicová bábovka s čokoládou: