Použité suroviny receptu Mozaiková terina se sýrem a paprikou:
1/2 ks červené papriky
| 1/2 ks zelené papriky
| 1/2 ks žluté papriky
| 6 plátků želatiny
| trocha tymiánu
| 400 g žervé
| 300 g brynzy
| 50 g dýňových semínek
| sůl a pepř dle chuti
| 400 g mozzarelly
| 4 ks šalotky
| 4 lžíce vinného octa
| 8 lžic oleje
Postup přípravy receptu Mozaiková terina se sýrem a paprikou:
Papriky omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Opereme tymián a osušíme ho. Lístečky otrháme a lehce je promneme v dlani. Želatinu namočíme ve vodě, vymačkáme ji a dáme do misky. Ponoříme ji do horké vodní lázně a želatinu rozpustíme.
Brynzu s lučinou utřeme do krému a přimícháme rozpuštěnou želatinu. Odebereme hrst paprik a špetku tymiánu na ozdobu, zbytek spolu s dýňovými semínky vmícháme do krému. Směs ochutíme solí a pepřem.
Osušíme mozzarellu a nakrájíme ji na plátky. Hranatou formu vyložíme fólií a na dno vyskládáme plátky mozzarelly. Na ni nalijeme 1/3 sýrové masy, položíme další mozzarellu, nalijeme druhou část hmoty, opět vyrovnáme sýr a dolijeme zbytek sýrového krému. Terinu uložíme asi na 3 hodiny do chladničky.
Očistíme a na kostičky pokrájíme šalotky. Zalijeme je octem s olejem a dochutíme. Terinu vyklopíme a odstraníme fólii. Posypeme ji paprikami s tymiánem a přelijeme dresinkem.
Fotky receptu Mozaiková terina se sýrem a paprikou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!