140 g mletých loupaných mandlí
| 140 g moučkového cukru
| 1 lžíce bílku
| 1/2 lžíce vody s rozpuštěným zeleným barvivem
| 110 g mletých vlašských ořechů
| 170 g moučkového cukru
| 1 ks bílku
| rum dle potřeby
| 60 g strouhané čokolády na vaření
| 1 ks hotové tmavé polevy
| 1 ks bílé polevy
Postup přípravy receptu Mozartovy výborné koule:
Z mandlí, cukru, bílku a obarvené vody uděláme malé kuličky a obalíme tenkou vrstvou ořechového těsta které si připravíme z ořechů, cukru, bílku. Dle potřeby přidáme rum a strouhanou čokoládu. Necháme trochu oschnout, namočíme do tmavé polevy nakonec ozdobíme proužky bílé polevy. Mandlové těsto můžeme nahradit hotovým marcipánovým těstem. Polevy můžeme použít i opačným způsobem.
Fotky receptu Mozartovy výborné koule:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!