Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mozzarella usmažená a zapečená:
300 g mozzarella třešniček
| 2 vejce
| 100 ml mléka
| 100 g hladké mouky
| strouhanka, pepř, sůl a olej na smažení
| 4 rajčata
| 4 sušená rajčata naložená v oleji a okapaná
| 2 lžičky kaparů
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
| 150 ml smetany ke šlehání
| parmezán
Postup přípravy receptu Mozzarella usmažená a zapečená:
Kuličky mozzarelly zbavíme nálevu, necháme chvilku oschnout a obalíme v těstíčku, které jsme připravili rozšleháním vajec s moukou, mlékem solí a pepřem. Obalíme vrstvou strouhanky, znovu ponoříme do těstíčka a nakonec opět do strouhanky. Ihned smažíme v přiměřené vrstvě oleje dozlatova i dokřupava a odkládáme na papírovou utěrku nebo ubrousek, abychom je zbavili přebytečného omastku. Osmažené sýrové kuličky necháme trochu zchladnout a přemístíme je do přiměřeně velké zapékací misky (lépe menší). Rajčata spaříme vařící vodou, ihned zchladíme ve studené, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, přidáme malé kostičky sušených rajčat, nastrouhaný česnek, kapary, petrželku a šlehačku. Směs důkladně našleháme vidličkou nebo metlou a nalijeme k osmažené mozzarelle. Vzápětí vložíme do maximálně rozpálené trouby a zapékáme cca 30 minut. Těsně před dokončením zasypeme strouhaným parmezánem (nebo jiným sýrem dle individuální chuti) a dopečeme. Podáváme velmi horké s pečivem a zeleninovým salátem nebo s vařenými brambory lehce zacáknutými rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Mozzarella usmažená a zapečená:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!