125 ml vody
| 12 žloutků
| 200 g moučkového cukru
| 4 lžíce vanilkového cukru
| 1 1/2 l mléka
| 300 g mletých mandlí
| 9 meruněk
| 100 g cukru
| 4 lžíce meruňkové pálenky
| 2 bílky
| špetka soli
| lístky máty na ozdobení
Postup přípravy receptu Mražený mandlový krém:
V hrnci rozmícháme žloutky, moučkový a vanilkový cukr. Postupně přimícháme mléko. Zvolna prohříváme do zhoustnutí, ale nevaříme. Přidáme mandle a necháme vychladnout.
Mandlový krém mrazíme 2 hodiny a každých 30 min. jej promícháme.
Meruňky omyjeme, rozpůlíme a odpeckujeme. Na mírném ohni zkaramelizujeme cukr. Přilijeme vodu, svaříme a přidáme meruňky. Dusíme 10 min. Ochutíme pálenkou a dáme vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Vmícháme jej do mandlového krému. Krém rozdělíme do skleněných misek, ozdobíme lístky máty a podáváme s meruňkovým kompotem.
Fotky receptu Mražený mandlový krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!