Použité suroviny receptu Mrkev s bramborovými knedlíčky :
500 g mrkve
| 2 lžíce oleje
| 1 lžička cukru
| 200 ml zeleninového vývaru
| 200 g sterilované kukuřice
| 3 lžíce zakysané krémové smetany
| sůl
| pepř
| 1 balení bramborového těsta (např. směsi na knedlíky)
Postup přípravy receptu Mrkev s bramborovými knedlíčky :
Mrkev očistíme, oloupeme a škrabkou na brambory z ní podélně oloupeme proužky, které osmahneme na rozehřátém oleji. Mrkev pak posypeme cukrem a krátce zkaramelizujeme. Potom přilijeme vývar a vaříme asi 5 minut. Kukuřici necháme okapat, přidáme k mrkvi a prohřejeme. Vmícháme smetanu, vše osolíme a opepříme. Petrželku až na několik lístků najemno pokrájíme. Polovinu vmícháme do mrkve. Z bramborového těsta podle návodu na obalu připravíme menší knedlíčky a uvaříme je ve vroucí osolené vodě. Potom je vyndáme, necháme okapat a spolu s mrkví rozdělíme na talíře. Posypeme zbytkem posekané petrželky a lístky petrželky.
Fotky receptu Mrkev s bramborovými knedlíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!