Postup přípravy receptu Mrkev s marsalou :
Mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a mrkev na něm asi 5 minut opékáme, přitom ji občas promícháme. Přilijeme asi 4 lžíce horké vody, mrkev osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme asi 8 minut. Poklici sejmeme a dusíme dál, dokud se voda neodpaří. Mrkev posypeme cukrem a na prudkém ohni ho necháme zkaramelizovat. Přitom nepřetržitě mícháme. Jakmile cukr zkapalní, zalijeme mrkev marsalou a ještě chvilku povaříme. Petrželku lehce opereme a otrhané lístky nahrubo posekáme. Mrkev vybereme z pánve, necháme ji krátce okapat a narovnáme na mísu. Posypeme petrželkou a ještě horké podáváme.