Postup přípravy receptu Mrkvové karbanátky z Německa:
Mrkev umyjte, zelenou nať odřízněte a mrkev pak oškrábejte. Mrkev můžete rychle najemno nastrouhat v kychyňském robotu. Když nemáte robot, nastrouhejte mrkev na struhadle. Petrželku omyjte, osušte a nožem nakrájejte najemno. Do velké mísy rozklepněte vejce, přidej sůl, pepř a mouku a dobře promíchejte vařečkou. Přisypte nastrouhanou mrkev a nakrájenou petržel! Míchejte vařečkou, dokud se všechny přísady nespojí. Ruce i pracovní plochu posypte moukou a vytvarujte mrkvové hmoty 8 malých karbanátků. Nalijte do pánve olej a zapněte ploýnku sporáku. Jakmile se olej rozehřeje, postupně do něj vložte pomocí obracečky mrkvové karbanátky. Nechte karbanátky při střední teplotě smažit po jedné straně asi 5 minut. Jakmile ostanou zlatohnědou barvu, obraťte je obracečkou a osmažte i z druhé strany.
TIP: Mrkvové karbanátky podávejte teplé. Hodí se k nim Ledový salát se Žofiinou salátovou zálivkou, který je taky na Chytré ženě.