4 ks velké mrkve
| 4 ks brambory
| 1 ks kedlubna
| 1 ks cibule
| 60 g másla
| 1 kostka masoxu
| 60 g hladké mouky
| sůl
| mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Mrkvový guláš:
Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, kedlubnu nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme na drobno. V pánvi rozpustíme 20 g másla, přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme ji do sklovita. Potom přisypeme ostatní zeleninu a necháme osmahnout po dobu asi 5 minut.
Masox zalijeme 400 ml horké vody a necháme jej rozpustit. Vývarem zalijeme orestovanou zeleninu a pod poklicí krátce podusíme asi 5 min.
Mezitím v kastrolku rozpustíme zbylé máslo a za stálého míchání přisypáváme mouku. Připravíme světle hnědou jíšku, kterou vmícháme k zelenině a společně asi ještě 15 minut povaříme.
Nakonec mrkvový guláš ochutíme solí a bílým pepřem.
Mrkvový guláš podáváme buď s pečivem nebo chlebem. Každou porci můžeme také před konzumací posypat nasekanou petrželkou nebo naťovou cibulkou.
Fotky receptu Mrkvový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!