Použité suroviny receptu Mrkvový salát s gorgonzolovou holandskou omáčkou:
2 svazky mladé mrkve s natí
| půl lžičky cukru
| 10 g másla
| 1 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu Mrkvový salát s gorgonzolovou holandskou omáčkou:
Mrkvovou nať odstraníme s výjimkou jemných středových výhonků, které najemno nasekáme. Mrkve omyjeme, očistíme a šikmo je nakrájíme na plátky. Osolené a opepřen dusíme asi 10 minut na másle a troše vody. Přimícháme petrželku a odstavíme ze sporáku. Gorgonzolu rozmačkáme se smetanou a při mírné teplotě roztavíme. Zvolna dohlídka rozmícháme v holandské omáčce. Mrkev omáčkou přelijeme a posypeme sekanou mrkvovou natí.
Fotky receptu Mrkvový salát s gorgonzolovou holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!