Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mušle sv. Jakuba se žampiony a rajčaty:
4 lžíce oleje
| 4 lžíce másla
| 75 dkg masa z mušlí sv. Jakuba (hřebenatka jakubská), hladká mouka
| 1 menší nadrobno pokrájená cibule
| 15 dkg žampionů nakrájených na plátky
| 2 lžičky nasekaných čerstvých bazalkových lístků
| sůl
| čerstvě namletý pepř
| 1 dcl bílého vína
| 2 větší rajčata, zbavená jader, oloupaná a nasekaná
| 2 prolisované stroužky česneku
| 2 lžíce nasekané petrželkové nati
Postup přípravy receptu Mušle sv. Jakuba se žampiony a rajčaty:
Mouku smícháme se solí a pepřem a obalíme v ní maso z mušlí. Na hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a 1 lžíci másla. Lehce osmažíme mlže a přendáme je do misky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a 3 lžíce másla, vsypeme cibuli a restujeme do sklovita. Přidáme žampiony, bazalku, trochu soli a pepře. Dusíme asi 3 minuty, potom přidáme víno a vaříme na silném plameni, dokud se neodpaří polovina objemu tekutiny. Přidáme rajčata a vodu, kterou pustily mušle. Dusíme za stálého míchání, až sos zhoustne. Potom vložíme mlže, přidáme česnek a silně zahřejeme – nevaříme! Posypeme natí z petrželky a podáváme.
Fotky receptu Mušle sv. Jakuba se žampiony a rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!