Postup přípravy receptu Nadívaná pýchavka:
Pýchavku očistíme, vrch odkrojíme tak, aby vzniklo trychtýřovité víko. Houbu vydlabeme a dřeň nakrájíme na malé kousky.
Houbu vyložíme šunkou nebo slaninou.
Opražíme cibulku, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a orestujeme. Přidáme špek, šunku, sýr, bylinky a spolu s houbovou dužinou dusíme asi deset minut.
Dušenou směs necháme chvíli vychladnout a pak jí naplníme pýchavku až jeden centimetr pod okraj.
Navrch rozbijeme vejce, propíchneme žloutek a přiklopíme houbovou pokličkou. Houbu zabalíme do alobalu a dáme péct do předehřáté trouby na 170°C po dobu třiceti minut.
Pak sundáme alobal a víko a pečeme ještě asi dvacet minut, až se vejce uvaří.