Postup přípravy receptu Nadýchaná omeleta s pórkovou náplní:
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Omyté žampiony podle potřeby pokrájíme. Pórek podusíme v 1 lžíci másla, přidáme žampiony, MAGGI Zlatý houbový bujón a ochutíme solí, pepřem a paprikou. Vaříme na mírném plameni v nepřekrytém hrnci asi 10 minut. Občas zamícháme.
Oddělíme bílek od žloutků. Žloutky utřeme se zakysanou smetanou, podle chuti ještě osolíme a opepříme. Ušleháme sníh z bílků a opatrně jej vmícháme do vajíčkové hmoty. Zbylé máslo rozdělíme na dvě pánve a na mírném plameni v něm usmažíme omelety. Občas pánví lehce zatřeseme, aby se omelety nepřichytily. Nakonec do náplně vmícháme pórek.
Omelety vyklopíme na talíř, po jejich povrchu rozdělíme náplň a přehneme je. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Fotky receptu Nadýchaná omeleta s pórkovou náplní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!